DELEN

Online business-to-business markt Expert Market heeft een rangschikking samengesteld van de steden waar mensen de beste balans hebben tussen hun werk en vrije tijd – de zogenaamde”. Work-life balance”
Met behulp van de gegevens van de Zwitserse bankgroep UBS,  verzamelde de site informatie over de grootste, meest belangrijke steden wereldwijd, rekening houdend met hoeveel uur per week en per jaar de mensen zo werken en het aantal dagen vakantie er opgenomen worden.
Alle 13 steden staan in Europa, in 12 verschillende landen. Frankrijk is het enige land waarvan twee steden ind de lijst staan, Britse steden horen daar kennelijk niet bij.
In elke stad op de lijst werken werknemers minder dan 33,5 uurper week   per week, Werknemers in de top steden klokken slechts 30,8.

Bekijk de volledige lijst hieronder.


 

13. Madrid, Spanje – 33.28 uur per week. Spaanse arbeiders hebben een reputatie voor het nemen van een siësta om de ergste hitte van de zon te vermijden, en die siësta vermindert hun uren aanzienlijk.

 


 

12. Amsterdam, Nederland – 33.20 uur. Bekend als een van Europa’s meest relaxte steden, het lijkt erop dat de Amsterdamse reputatie gerechtvaardigd is. Mensen in de stad werken gemiddeld 1726 uur per jaar, 165 minder dan het wereldwijde gemiddelde.

 


 

11. München, Duitsland – 33,1 uur. Werknemers in de Beierse stad, bekend om de voetbal en Oktoberfest feesten, hebben het laagste aantal werkuren in Duitsland.Zij nemen gemiddeld 29 dagen vakantie per jaar.

 


 

10. Brussel, België – 33.02 uur. De burgers van Brussel hebben de minste  vakantie dagen van elke stad op deze lijst – slechts 18 per jaar. Toch hebben zij een van de beste work-life saldi op aarde, Gemiddeld werken zij slechts 1717 uur per jaar.

 


 

9. Vilnius, Litouwen – 33 uur. Mensen in de hoofdstad van Litouwen Werken minder dan zeven uur per dag in een vijfdaagse werkweek,

 


 

8. Luxemburg, Luxemburg – 32.75 uur. Luxemburg is een van de kleinste landen in Europa, Gemiddeld leeft de werknemer in Luxemburg slechts 1703 uur per jaar op kantoor, en neemt 31 dagen vakantie.

 


 

7. Kopenhagen, Denemarken – 32,64 uur. Kopenhagen werd onlangs verkozen tot de stad met de beste kwaliteit van het leven overal op aarde. Dat succes is waarschijnlijk te danken aan de ontspannen sfeer in de stad. De gemiddelde burger werkt 11,4% minder uren dan het mondiale gemiddelde.

 


 

6. Milaan, Italië – 32.52 uur. Ondanks het feit dat Milaan het financiële centrum van het land is, zijn Milanese werknemers de meest ontspannen werknemer van Italië, met bijna 12% minder uren op kantoor ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde.

 


 

5. Wenen, Oostenrijk – 32.27 uur. Werknemers in de Oostenrijkse hoofdstad besteden gemiddeld slechts 1678 uur per jaar op kantoor, en nemen 27 dagen vakantie per jaar.

 


 

4. Helsinki, Finland – 31.91 uur. werknemers in de Finse hoofdstad Klokken minder dan 32 uur per week, of iets minder dan zes en een half uur per dag in een vijf-daagse werkweek,  en werken meer dan 14% minder dan de gemiddelde globale werknemer.

 


 

3. Moskou, Rusland – 31.66 uur. Niet alleen werken de werknemers in de hoofdstad van Rusland slechts 1646 uur per jaar, ze nemen ook bijna 31 dagen van elk jaar vakantie.

 


 

2. Lyon, Frankrijk – 31.36 uur. Ondanks het feit dat de stad het tweede beste work-life balans in de wereld heeft, Is Lyon niet eens de top van de lijst in Frankrijk. Niettemin, de werknemers hebben het niet echt slecht met slechts 1630 werkuren per jaar, en een gemiddelde van 28,5 dagen vakantie.

 


 

1. Parijs, Frankrijk – 30.84 uur. Parijzenaren zijn de meest relaxte werknemers van elke grote stad ter wereld. Zij werken iets minder dan 31 uur per week, of 1,603.8 uren per jaar. Dat is bijna 18% minder uren dan het mondiale gemiddelde. Vive France.