DELEN
HP veranderd plastic afval in inkt cartridges

HP veranderd afval in inkt cartridges

Al die printerpatronen van HP die je gewoonlijk een arm en een been kosten, zullen vanaf nu naast alle afdrukken van schattige kittenfoto’s ook gaan bijdragen aan een betere wereld. Tijdens een evenement op het hoofdkantoorvan HP heeft HP aangekondigd dat er gerecycled plastic uit Haïti wordt gebruikt om bepaalde printerpatronen te vervaardigen.

Het initiatief zal helpen om banen in Haïti te creëren en educatieve mogelijkheden en beurzen voor kinderen te bieden.

Nog belangrijker is het doel om de kinderen die plastic flessen verzamelen uit de  stortplaatsen en in de schoolbanken te krijgen. Bovendien helpt HP hun ouders en andere volwassenen met het volgen van veiligheids- en beroepsopleidingen. Het partnerschap met HP zal ook medische hulp bieden.


HP werkt samen met Thread, een bedrijf dat al gerecycled flessen uit Haïti en Honduras gebruikt om kleding te maken. De door Tread geproduceerde stof wordt gebruikt door niemand minder dan Timberland en Kenneth Cole. Naast het opruimen, schoonmaken van de wereld en het creëren van een arbeidsmarkt, probeert Thread kinderarbeid te verminderen door een omgeving te creëren waarin de oudere familieleden een betaalde baan krijgen. Een onderdeel hiervan omvat het starten van een coalitie waaraan HP deel uitmaakt.

De organisatie “First Mile”( eerste mijl .red. ) coalitie van, HP, Thread, Timberland, Team Tassy en ACOP, helpt kinderen op school te krijgen, naast het aanbieden van werkgelegenheid voor volwassenen en medische zorg. Natuurlijk vermindert het ook de hoeveelheid plastic flessen die uiteindelijk op stortplaatsen en in onze oceanen terecht komen.

Dus misschien is het betalen van die hoge prijs voor een inkt cartridge achteraf toch nog wel goed besteed.