DELEN
Samsung Galaxy S8 heeft futuristisch scherm
Samsung Galaxy S8 heeft futuristisch scherm

De Samsung Galaxy S8 krijgt naar verluidt een randloos design en geen fysieke thuisknop. Die knop zou volledig digitaal worden. Ook zou er geen dualcamera aan boord zitten, aldus de laatste geruchten over de grote smartphone.

Geen fysieke thuisknop voor Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt voorzien van een randloos design met een geïntegreerde thuisknop aan de onderkant van het scherm, meldt Bloomberg. De knop zou niet fysiek aanwezig zijn. Dit zou de eerste keer zijn dat Samsung een high-end toestel uitbrengt zonder de inmiddels bekende, fysieke thuisknop aan de onderkant. Daarnaast wordt er gezegd dat er geen dualcamerasysteem aanwezig zal zijn. De phablet zou er ongeveer kunnen uitzien als een Xiaomi Mi Mix, maar dan met randen die nog dunner zouden moeten zijn.

De Samsung Galaxy S8 zou in twee formaten worden aangekondigd, tijdens Mobile World Congress 2017 in Barcelona. Dat is nu de verwachting. Waarschijnlijk worden de schermen 5,7- en 6,2-inch groot en krijgen we dus geen smartphone met een 5,1″-scherm, zoals het er nu naar uitziet. Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 835.

Verder zou er geen koptelefoonaansluiting aanwezig zijn, zou er een versie met 256GB aan interne ruimte aankomen en worden de apparaten geleverd met een digitale assistent. Eergisteren dook namelijk het gerucht op dat de Samsung Galaxy S8 geen headphone jack krijgt, iets wat later weer door andere bronnen werd tegengesproken. Wel noemen de bronnen binnen de industrie dat het toestel wellicht pas in april 2017 uitkomt, dus een maand later dan normaal. Na alle problemen met de Galaxy Note 7 wil Samsung zijn nieuwe vlaggenschip logischerwijs uitvoerig testen om soortgelijke fiasco’s te voorkomen.