St-Luc Labels & Packaging installeert HP Indigo 20000 Digital Press

St-Luc Labels & Packaging, een familiebedrijf dat al 20 jaar actief is op de verpakkingsmarkt, installeert een HP Indigo 20000 Digital Press.

DELEN

St-Luc Labels & Packaging, een familiebedrijf dat al 20 jaar actief is op de verpakkingsmarkt, installeert een HP Indigo 20000 Digital Press. Het bedrijf breidde reeds de afdeling ‘shrinksleeves en flexibele verpakkingen’ uit en selecteerde bewust de HP Indigo 20000 Digital Press, vooral vanwege het gebruik van voedselveilige inkten.

Het familiebedrijf St-Luc Labels & Packaging, gevestigd in het Oost-Vlaamse Nazareth, is al meer dan 20 jaar actief op de verpakkingsmarkt. Het bedrijf produceert etiketten, shrinksleeves, kartonnen en flexibele verpakkingen. Om dat zo goed mogelijk uit te voeren wordt er voortdurend geïnvesteerd in producten met de nieuwste technologie. St-Luc heeft naast de vestiging in Nazareth ook nog een zusterbedrijf, Microbox-Packaging, dat zich richt op kartonafwerking.

De HP Indigo 2000 Digital Press beschikt over een maximaal web formaat van 760 x 1100 mm. Dit maakt de digitale rotatiepers erg geschikt voor de productie van shrinksleeves, het drukken van variabele data en designs en het bedrukken van folie vanaf kleine tot middelgrote runs.

Eén van de redenen waarom St-Luc voor de HP Indigo persen kiest is de voedselveilige inkt. De etiketten die het bedrijf produceert worden grotendeels (ongeveer 60%) gebruikt in de voedselindustrie.

“De HP Indigo inkten zijn namelijk voedselveilig bevonden door de verschillende Europese normeringsinstituten. Concreet betekent dit dat de folie en labels rechtstreeks met voedsel in contact mogen komen”, zegt Niko Dhondt, mede eigenaar van St-Luc. “Een enorm voordeel dat ons extra groeikansen biedt, want de voedingsindustrie vraagt dit steeds vaker. Daarnaast zijn we BRC/IOP high risk in beide vestigingen.”

Bovendien wordt voor de nieuwste aanwinst, de HP Indigo 20000, een “high care” zone geïnstalleerd, deze voldoet aan de sterkste (hygiëne)normen. Dit is een tweede kans voor het bedrijf om in te excelleren en volgens Niko Dhondt zal de HP Indigo 20000 Digital Press daarvoor uitermate geschikt zijn.

“Shrinksleeves en bedrukte folie nemen vanwege hun mooie look en vochtbestendigheid steeds vaker de plaats in van de traditionele etiketten. Met de HP Indigo 20000 hebben we de perfecte tool in huis. Snel, hoge drukkwaliteit, quasi voorbereiding en amper afval, want inschiet zoals in flexo is er niet. We hebben volledig vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe machine. Onze ervaring met de twee andere HP persen is zonder meer positief en we zijn zeker dat dit met de HP Indigo 20000 Digital Press exact hetzelfde wordt”, aldus Niko Dhondt.