Home Artikel

Zakelijke versie Facebook volgende maand gelanceerd

DELEN
Facebook-ceo Mark Zuckerberg tijdens een bijeenkomst in Berlijn eerder dit jaar.
Facebook-ceo Mark Zuckerberg tijdens een bijeenkomst in Berlijn eerder dit jaar.

Facebook at Work, een zakelijke versie van het sociale netwerk, is al een paar jaar in de maak. In oktober moet de dienst eindelijk verschijnen.

Facebook at Work moet communicatie op de werkvloer versimpelen. Met deze variant van het sociale netwerk kunnen werknemers elkaars profielen bekijken en met elkaar chatten via tekst, video en spraak.

De opzet van de dienst lijkt op die van van Facebook zoals we gewend zijn. Zo is er een nieuwsfeed waar collega’s updates kunnen plaatsen en is het mogelijk om events aan te maken. Er is ook een mogelijkheid om Live Video’s te delen. Volgens The Information en TechCrunch verschijnt het zakelijke platform binnen een paar weken.

Facebook at Work moet flink wat extra geld gaan opleveren voor het sociale netwerk. Bedrijven die van de At Work-dienst gebruik willen maken betalen elke maand een bedrag per medewerker. Wat die kosten precies zullen zijn, is nog onbekend. Hiermee hanteert Facebook een soortgelijk verdienmodel als Slack en Yammer, die ook communicatiemogelijkheden voor teams bieden.

Volgens Facebook is de dienst ‘veilig, vertrouwelijk en volledig gescheiden van persoonlijke Facebookprofielen’. De informatie die door medewerkers wordt gedeeld is volgens Facebook alleen beschikbaar voor mensen binnen het bedrijf